APN VPN

Uw eigen APN/VPN

Een APN ofwel Access Point Name is een toegangspunt voor een apparaat om met het (mobiel) internet te kunnen verbinden. De APN is te vinden via de instellingen van uw apparaat en bestaat vaak uit een naam, type, gebruikersnaam en wachtwoord. De APN zorgt ervoor dat het apparaat weet met welk netwerk er verbinding gemaakt kan worden en op welke manier dit moet gebeuren. Deze APN kan door de provider ingesteld worden en daardoor bijvoorbeeld extra beveiligingen bevatten, vaste IP-adressen uitgeven of mogelijkheid geven tot het blokkeren van bepaalde functies of websites/apps (Blacklisting).
In veel gevallen wordt de APN, nadat u een simkaart in het apparaat hebt gestopt, zelf door het apparaat ingevuld en hoeft u geen handelingen uit te voeren. Deze simkaarten bevatten dan een standaard public APN van de provider. Een voorbeeld hiervoor is de standaard public APN van KPN (basicinternet). Op deze APN is een firewall en NAT actief, waardoor u het apparaat bijvoorbeeld niet kan overnemen (remote desktop) of een VPN kan gebruiken. Een andere Public APN van KPN (advancedinternet) bevat geen enkele firewall en is dus onbeveiligd, maar kan wel met een VPN en vaste IP-adressen gebruikt worden. Zo dient iedere APN een ander doel.

Public of private APN

Er bestaan twee soorten APN’s, namelijk Public APN en Private APN. Een Public APN is een APN die door iedereen gebruikt kan worden en vaak voor verschillende doelen geschikt is. De APN kan over een extra toevoeging beschikken zoals een firewall of vast IP, maar gaat vaak niet verder dan dat.
Een Private APN is een APN die enkel door één organisatie of groep gebruikt wordt en specifiek voor deze gebruikers wordt ingericht. Met een Private APN worden alle apparaten beveiligd verbonden met uw eigen netwerken en beschikken deze direct over de ingestelde beveiligingsregels. Een private APN is compleet op maat te configureren en biedt daarmee grote veiligheidsvoordelen.

Custom Private APN VPN

Een private APN maakt gebruik van een VPN (Virtual Private Network) om al het verkeer van de simkaarten veilig door te sturen. Een VPN is een versleutelde verbinding tussen de simkaarten en een VPN-server. De simkaarten maken een verbinding met de VPN-server en de VPN-server maakt verbinding met het internet.
Hierdoor kan er nooit direct verbinding met het apparaat gemaakt worden en blijft deze bijvoorbeeld beschermd tegen hackers of andere externe partijen. Een Private APN gebruikt dus een VPN om toegang tot het internet te krijgen. Dit kan op twee verschillende manier, namelijk via een internet VPN of een IP-VPN. Beide manieren hebben voor- en nadelen afhankelijk van uw situatie. De meest gekozen manier is de internet VPN, omdat deze de hoogste beveiliging biedt.

Een eigen APN VPN geeft uw bedrijf de mogelijkheid veiliger en gemakkelijker gebruik te maken van mobiel internet.

Verwerk uw specifieke wensen met een custom private APN / VPN
Private APN & Internet VPN

Internet VPN is de meest gebruikte VPN-versie en wordt dan ook meestal bedoeld wanneer men over VPN spreekt. De apparaten maken hierbij een beveiligde verbinding met de VPN-server, waarna de server een verbinding maakt met het internet.

Private APN & IP-VPN

Een IP-VPN is, in tegenstelling tot een internet VPN, een gesloten, beveiligde verbinding tussen het apparaat en het mobiele netwerk. Deze verbinding gaat geheel buiten het internet om, waarbij het apparaat via de Private APN wordt aangesloten op het mobiele netwerk en het dataverkeer via de IP-VPN over een privaat netwerk wordt afgeleverd op de server.

Vast IP

Een Private APN VPN maakt het mogelijk om vaste IP-adressen aan simkaarten toe te kennen. In tegenstelling tot de normale dynamische IP-adressen (die continue veranderen) blijft een vast IP-adres altijd hetzelfde. Dit maakt het mogelijk het apparaat op afstand te benaderen of in softwareprogramma’s te registeren.

Uw eigen configuratie doorspreken?

Wij maken graag een aanbod op maat

    Een vast-IP adres toevoegen aan uw zakelijk data simkaarten

    Vast-IP
    Lees meer over onze totaaloplossingen