M2M

IoT

M2M & IoT

Machine to Machine

M2M of machine-to-machine is een toepassing waarbij twee of meerdere apparaten middels een simkaart verbonden zijn met het internet en zo informatie kunnen uitwisselen. Een voorbeeld hiervan is een alarmsysteem dat verbonden staat aan een meldkamer en bij calamiteiten direct een status doorgeeft. Enkel bij een voorgeprogrammeerde handeling reageert het alarm en stuurt deze informatie door aan de meldkamer.
IoT gaat vaak veel verder dan een enkel een melding doorgeven en is dan ook voor bijna ieder denkbaar proces in te zetten. Kleine sensoren en meetapparaten verzamelen informatie en geven dit via een internetverbinding door een aan database die het weer omzet in begrijpbare conclusies. Hierdoor maakt IoT het mogelijk automatisch handelingen uit te laten voeren en zo geen fysieke medewerkers meer in te zetten.

M2M SIM

Wij bieden machine to machine simkaarten op m2m wholesale basis voor een brede groep sectoren zoals voor beveiliging, de publieke sector, zorg, transport en logistiek. De m2m kaarten van Proviced zijn uniek, omdat de simkaart provider onafhankelijk is met meerdere netwerken op 1 simkaart. Daarnaast maakt de simkaart automatisch verbinding met het sterkst aanwezige netwerk op dat moment, waardoor u altijd profiteert van een goede dekking.

Internet of Things

De IoT sim van Proviced zorgt ervoor dat apparaten door middel van sensoren slimmer worden gemaakt, zodat de levensduur van het desbetreffende apparaat verlengd kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de temperatuur te meten en te monitoren bij het vervoeren van verse producten. Op het moment dat de temperatuur boven een bepaalde temperatuur komt, wordt er een signaal uitgestuurd, waardoor men kan ingrijpen, zodat de verse producten niet bederven. Ook is de IoT sim van Proviced ideaal voor de zorg, waar de IoT sim in apparaten van een ziekenhuis geplaatst kan worden met als doel dat informatie van bepaalde testen direct inzichtelijk zijn voor de arts, apotheek en derden.

Benieuwd wat Internet of Things voor uw organisatie kan betekenen?

Wij leveren projecten en advies op maat voor iedere organisatie
    Complete monitoring en beheer met de Smart SIM van Proviced
    Smart SIM
    Lees meer over onze organisatie